søndag 25. april 2010

En tid for klipp og lim

Alle lager ugler for tiden og siden jeg ikke er noen mester bak symaskinen, måtte jeg finne min egen måte å lage ugler på. Og hva er enklere enn klipp og lim?Jeg regner med at disse blir fine når de kommer i en ramme med paspatour, så får vi se hvor i huset de skal få sin plass.Dette bildet lagde jeg til prinsessen da jeg var gravid, og det begynner å bli noen år siden. Bildene er veldig enkle å lage, selv om klippingen tar litt tid. Jeg pleier å få en pose med blader fra min mor og så tar jeg en økt i ny og ne. Jeg har konvolutter merket med de ulike fargene, slik at jeg har et system når bildene skal lages. Den store utfordringen er å komme på motiver, siden det ikke kan være for detaljert. Så hvis noen har noen tips for motiver, mottas disse med takk.

Ha en fortsatt fin søndag!

lørdag 24. april 2010

En tid for gode loppefunnI dag var det tid for loppemarked igjen og jeg stilte opp like optimistisk som alltid. Og i dag var jeg kjempeheldig, for jeg fant jo en del av de tingene som jeg var på jakt etter.

Denne kisten skal jeg ha i stuen til oppbevaring av tepper og lignende, kofferten skal bare være til pynt.


Denne flotte trekassen fant jeg på det neste loppemarkedet og gjett om jeg ble glad, for det er ikke ofte man kommer over slike funn. Jeg så mange som kom bærende på slike kasser, så jeg regnet med at de ikke hadde flere. Men det viste seg at korpset hadde mange slike, for de har brukt de til å oppbevare bøkene i fra år til år. Men nå var det så mange som hadde spurt om å få kjøpe de, så i år gav de etter. Så jeg var superfornøyd når jeg gikk derfra.

Nå helgevasken unnagjort, så nå kan helgefreden senke seg.

Ha en fin dag alle sammen!

onsdag 21. april 2010

En tid for en god venninne

I kveld skal jeg på besøk til en god venninne, det vil si den "gamle" naboen min. Det er alltid koselig å besøke henne, for da kan vi "sladre" litt om felles bekjente og kose oss med kaffe, snop og ikke minst cookies. Og som den fine fruen fra Fana jeg, må jeg alltid ha med noe når jeg skal på besøk. Det var egentlig bare tull, men det er jo kjekt å overraske venninner med en liten ting. Så da er det greit å ha et lite lager med hjemmestrikkede kjøkkenkluter på lur.


Måtte dere få en like fin kveld som meg!

tirsdag 20. april 2010

En tid for loveNår jeg først hadde ånden over meg, kunne jeg likså godt lage en pute til. Så i går sydde jeg denne til prinsesserommet.

I kveld skal jeg begynne på et nytt prosjekt, så får vi se hva det blir til slutt. Bilder kommer hvis det ender opp i noe som er verdt å vise frem...

Ha en fin kveld!

søndag 18. april 2010

En tid for meg og symaskinenPuten er ferdig!

Endelig fikk jeg ånden over meg, så i dag har jeg sydd den puten jeg annonserte for lenge siden at jeg skulle lage. Det tok meg noen timer og det ble litt prøving og feiling, men det er jo det man lærer av. Den ble riktig nok ikke perfekt, men det skal vel ikke hjemmelagde ting være. Problemet er at lappene tydeligvis ikke er like store, noe som medfører at de ikke kommer like under hverandre. Men pytt pytt, det går sikkert bedre neste gang.

Stoffene ble valgt ut med tanke på min mor og far sin røde sofa, og de kom på besøk akkurat da puten var ferdigsydd. Så den ble mottatt med stor takk, så jeg tror de ble fornøyd.

Ha en fin kommende uke! Klem


fredag 16. april 2010

En tid for god start på dagen!
Morning has broken


Morning has broken, like the first morning


Blackbird has spoken, like the first bird

Praise for the singing, praise for the morning

Praise for the springing fresh from the wordSweet the rain's new fall, sunlit from heaven

Like the first dewfall, on the first grass

Praise for the sweetness of the wet garden

Sprung in completeness where his feet passMine is the sunlight, mine is the morning

Born of the one light, Eden saw play

Praise with elation, praise every morning

God's recreation of the new day


Jeg synes at teksten på denne sangen er helt nydelig.
Denne pleide vi å synge på barneskolen, så den gir også gode minner.


Ha en fin fredag!

torsdag 15. april 2010

En tid for jubileum


Tenk at denne jenten blir 10 år i dag!

Vi er så utrolig stolt av denne store, lille jenten vår!Det blir ingen stor feiring i dag, bortsett fra litt gaver på sengen. Akkura nå er hun på fotballtrening, så jeg tenker jeg skal overraske henne med vafler til kvelds. Men i morgen blir det klassefest sammen med en annen jente i klassen, og så blir det familiebesøk både på lørdag og søndag. Sånn er det med disse små, de blir feiret i 3 dager til ende. Mens våre dager bare forbigår i stillhet.

Ha en fin kveld alle sammen!

tirsdag 13. april 2010

En tid for loppefunn


Det var ikke mye jeg fikk med meg hjem fra loppemarkedet i helgen, men jeg er jo kjent for å aldri gå tomhendt hjem.

Jeg falt litt for denne silen, som helt sikkert var overpriset. Men jeg tror det er ingen som er så dårlig til å prute som jeg er. Det vil si at jeg aldri pruter og jeg går alltid ut av butikken når mannen i huset prøver å få til en god handel.
Dette "sølvfatet" kjøpte jeg også, jeg får liksom aldri nok av de.

Men jeg må ærlig innrømme at det var ganske stive priser på det loppemarkedet. Det var noen som spurte om prisen på Norgesglassene, hvor en dame som jobbet der presterer og si at de måtte hun ha 80 kr for. Da måtte til og med jeg komme med en kommentar, jeg fortalte henne at de kunne man kjøpe for 20 kr på Fretex. Da kom det fra damen at da fikk man gå der å handle da, maken til frekkhet!

Ønsker alle en fin og solrik ettermiddag!

mandag 12. april 2010

En tid for før og etter nr 2


Dette vaskeservantskapet kjøpte jeg på Fretex før jul.


Siden det har dette blitt stående i stuen i denne forfatningen.


Men nå har mannen i huset pusset, sparklet og malt skapet.Jeg er superfornøyd med resultatet, og jeg er så glad for at jeg har en mann som orker å begi seg ut på mine prosjekter.

Når står skapet og viser seg frem i all sin prakt i stuen.

Ha en fin kveld videre!

søndag 11. april 2010

En tid for en perfekt helgDette har vært en perfekt helg!

Vi har startet grillsesongen, vi har shoppet,  ryddet i hagen, vasket hagemøbler, vasket, støvsuget og polert bilen. Vi har hatt tid til hverandre og vi har slappet av. Søndagen ble avsluttet med middagsbesøk hos min svoger med familie, noe som alltid er koselig.
Disse bildene ble tatt fra terassen nå i kveld.

Det er bare så deilig nå som kveldene bare blir lysere og lysere, gleder meg til sene kvelder på terassen med tente lys og et glass vin.

Ha en fin uke alle sammen! Klem

lørdag 10. april 2010

En tid for før og etter


Dette nattbordet kjøpte jeg på et loppemarked for et par uker siden.Og slik ser det ut etter et par strøk med maling og et par noen nye knotter. Nå passer den perfekt inn på prinsesserommet, hvor den ene veggen er malt turkis.

 Jeg skal ikke ta æren for "ansiktsoppløftningen", den skal mannen i huset få. Jeg bare drar med meg gamle saker og ting hjem, mens han er den som svinger malerkosten. Det er dette som kalles teamwork...

Ha en fortsatt fin helg!

fredag 9. april 2010

En tid for tur til London!!!!

I går bestilte jeg flybilletter for en weekendtur til London. Vi skal ikke reise før i september, men det er jo alltid godt å ha noe å se frem til. Vi var i London i fjor på samme tid, så jeg tror vi har innført en ny tradisjon. Og det er ingen dum tradisjon dette heller, alltid kjekt med en shoppingtur til "det store utland"Her ser dere noen bilder fra turen vi hadde i fjor.  Selvfølgelig måtte vi en tur til Camdem Marked, et sted hvor de selger de merkeligste saker og ting.


Blandt annet et stort utvalg av smultringer, hvem kan vel motstå en slik bod?


Vi kjøpte hvert vårt klippekort på t-banen og fartet London på kryss og tvers, på den måten fikk vi med oss de største severdighetene.

 

Vi måtte også legge et besøk innom på Harrods, det hører liksom til når man først er i London. Her fant min kusine og jeg juleavdelingen, hvor de hadde julepynt i alle farger og fasonger. Det var mye som var litt for glorete etter min smak, men litt pynt fikk være med hjem i kofferten.


Her er vi alle sammen ute og spiser middag, reisefølge består av min mor og min søster, en tante og en kusine og meg. Neste gang vi reiser blir det en tante til og konen til min fetter med på turen, en haug med damer i alle aldre.


Siste dagen var vi på Portobello Road og Notting Hill og her likte jeg meg veldig godt. Det er et av de stedene jeg gleder meg til å besøke igjen. Denne gangen skal jeg "forberede" meg litt bedre, slik at jeg vet litt mer på forhånd hvilke butikker jeg skal oppsøke. Her er det om å utnytte tiden best mulig, for to dager med shopping er jo ikke all verden. Jeg tror det er bra det ikke er noen menner med på disse turene, for i fjor var vi oppi 28 000 skritt på en dag.


Håper at dere får en fin fredag alle sammen! Klem fra meg

onsdag 7. april 2010

En tid for pakkepost


I går lå det en lapp i postkassen, hvor det stod at det hadde ankommet en pakke til meg. Og siden jeg er hjemme med en febersyk jente i dag, har jeg allerede vært på postkontoret og hentet den. Og dette er ikke en hvilken som helst pakke, for denne kommer fra det store utland.


Pakken kommer fra min gode bloggevenninne, Rachel i Sverige.
Og som dere ser så er det virkelig fine ting hun har sendt til meg, en kjempefin kopp og noen himmelske godsaker. Er hun ikke bare helt herlig? Anbefaler alle til å besøke bloggen hennes og se alle de fine tingene hun lager, spesielt de herlige Tilda-figurene hennes.Koppen tror jeg skal få være på jobben, påtide å bytte ut den med hakk som jeg har hatt i snart 14 år. Og karamellene skal jeg spare på, men jeg må innrømme at jeg allerede har smakt på en av de. Og de var virkelig sendt fra himmelen.

Tusen takk, Rachel, kjempeglad i deg!!!

mandag 5. april 2010

En tid for nye, gamle møbler


Denne fine kommoden fikk jeg av min mor forrige helg. Den har stått på hytten i alle år, men jeg har liksom aldri lagt merke til den. Min mor hadde ikke plass til den lengre og lurte på om dette var noe jeg kunne være interessert i.


Jeg tok den med meg hjem og var storfornøyd. Det var akkurat en slik jeg trengte og den passet jo perfekt også. Med et par nye håndtak og et strøk med maling, så er den så god som ny. Gyngestolen kommer også fra hytten, men den har jeg hatt en stund. Den var opprinnelig blå, men litt maling kan virkelig gjøre store forandringer. Så nå har jeg fått meg en ny "kosekrok" til en god bok eller et håndarbeid.


Vi har akkurat kommet hjem fra hytten, hvor vi har hatt en ekstrem lat påskeferie. Det har blitt mye god mat, håndarbeid, kryssord og puslespill, akkurat slik påsken skal være.


Håper at dere alle sammen har hatt en fin påske!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...