søndag 31. januar 2010

En tid for varme


I går heklet jeg ferdig dette sjalet.Og her ser dere noen sjal som jeg har gjort ferdig tidligere, bare i andre farger.Disse er heklet i et gran kjøpt for en billig penge hos Europris.Disse sjalene er heklet i alpakkaullog de er utrolig varme og gode.Og det beste er at sjalene er så utrolig enkle å lage.
Ha en kveld!

lørdag 30. januar 2010

En tid for lørdagskos


Det er ingenting som er bedre enn en helg sammen med familien.

I dag har jeg dradd med meg mann og barn på shopping, til deres store fortvilelse. Vi har vært innom 3 bruktbutikker, uten at jeg fant noe av interesse. Jeg er på jakt etter noe jeg kan bruke til sybord og en stol, slik at jeg slipper å bruke spisebordet i stuen. Heldigvis er det snart sesong for loppemarkeder, så jeg håper at jeg vil finne noe i løpet av våren. Men jeg kom hjem med nok to fine krus og nok et Norgesglass, selv prinsessen reagerer over at jeg til stadighet kjøper "disse gamle glassene". Jeg var også innom på Kremmerhuset, så det ble noen småting derfra også.

Den største investeringen jeg har gjort i dag, er i et månedskort på bussen. Jeg prøver å gå foran som et godt eksempel, så jeg har sagt opp parkeringsplassen min på jobben. Så fra mandag av blir det kollektiv transport på meg, og jeg kjenner at jeg allerede nå har god samvittighet.

I kveld blir det hjemmelaget pizza hos oss, sammen med snop, chips og dipp. Mulig at det blir åpnet en flaske vin også, det er jo tross alt helg. Prinsessen skal ha en klassevenninne på overnatting, så da blir det nok sent ro i 2.etasjen. De har blant annet planlagt at de skal sminke hverandre i blinde, det gleder jeg meg til å se resultatet av. I morgen blir det søndagstur med akebrett og grillpølser i sekken, gleder meg til en fin dag ute sammen med familien.

Ha en fin og avslappende lørdagskveld!

fredag 29. januar 2010

En tid for lønn


I dag var den endelig lønningsdag og jeg kan love at jeg har ventet lenge på den. For en som er shoppoholiker og som derfor "aldri" har penger, er denne dagen et høydepunkt. Forrige lønning kom den 12. desember, og det er fryktelig lenge siden. Så i dag kom det endelig litt etterlengtet påfyll på kontoen. Så da var jeg klar for litt shopping igjen...

I dag var den siste dagen First Floor skulle holde åpent, så jeg måtte bare en tur innom der. Det fikk jeg kjøpt noen hjerter, et stettfat, en glassflaske, en tapetrull og litt blonder. Med i posen fikk jeg denne nydelige rosen, en liten avskjedsgave fra butikken. Egentlig var det jo jeg som skulle ha gitt henne en rose, som takk for en fantastisk fin buttikk. Veldig synd at hun velger å legge ned butikken, det er kjekt med slike butikker i nærmiljøet.

I tillegg var jeg en tur innom hos Berthas Oldebarn, hvor to av disse Green Gate krusene fikk bli med meg hjem. Så nå har jeg gitt beskjed til mannen i huset at hvis han en gang vil overraske meg med en liten gave, så er det bare til å ta en tur til Berthas Oldebarn. For jeg vil gjerne ha mer i samlingen min og der kan selv han klare å finne noe jeg liker...

Ha en fin fredag! Klem

torsdag 28. januar 2010

En tid for pausebilder


I dag gjør det jeg som NRK gjorde tidligere, jeg benytter meg av "pausebilder"

I går skrev jeg at jeg skulle sette meg bak symaskinen, men så langt kom jeg ikke. Så i dag skal jeg være kreativ og forsøke å lage noe av det jeg har planlagt. Har mange bilder i hodet av hvordan det skal se ut, så får vi se om det ligner når jeg er ferdig.


Dette fine kaffeserviset har vi arvet fra min manns besteforeldre. Mannen i huset har 2 brødre og det ble sagt at den som giftet seg først skulle få arvet dette. Heldigvis var vi først ut, så nå står dette til pynt i skapet. Etter som jeg har forstått ble dette kjøpt rett etter krigen og ble brukt som "besteserviset", som da betyr at det sjeldent ble brukt.

Ha en fin og kreavtiv kveld!

onsdag 27. januar 2010

En tid for kultur


Som jeg sikkert har nevnt tidligere, så har jeg spandert på meg et årskort på Den Nationale Scene. Så jeg skal få med meg alle stykkene de skal vise i år, så jeg har mye å se frem til.

I går bestilte jeg billetter til et par stykker, og de har jeg hentet i dag. Så neste torsdag skal jeg se et stykke som heter "Døden" og om 3 uker skal jeg se "En sporvogn til begjær". I tillegg til det blir det "Jungelboken" i mars og "Mascarade" i mai. På noen av forestillingene har vi fått plasser på første rad, så det blir sikkert både spennende og intenst. Her får man med seg alt på godt og vondt tror jeg, både av ansiktsuttrykk, feil som blir gjort og oversminkede ansikt. Og er man så uheldig at man gjesper, så tror jeg både at skuespillerne og teaterfiffen ser stygt på deg. Men pytt pytt, skal man menge seg med fiffen, må man lære seg de uskrevne reglene. Hvem kan vel vite at man ikke kan ha med seg smågodt på teateret i en pose som "bråker"?

I dag er har pappaen min bursdag, så vi har vært og feiret han i dag. Og i gave ble det selvfølgelig teaterbilletter, for hva kan man ellers kjøpe til en som har alt? Så da blir det "Mascarade" på han og mamma til våren. Heldigvis falt gaven i smak, men jeg tror jeg må minne de på det når det nærmer seg april.

Jeg tror jeg skal finne frem symaskinen nå, for jeg har fått så mye inspirasjon fra dere alle sammen.

Ha en fin kveld!

En tid for baking


Fant så mange fristende oppskrifter i Bergens Tidende, som jeg vil dele med dere.


Det er alltid kjekt å ha noe på lur i frysen, som man kan overraske både store og små med.

Prinsessen skal ha en venninne på overnatting i helgen, så hva er vel bedre enn å servere nybakte boller og kakao. Så da blir det altså baking på meg i helgen og denne gangen skal jeg lage mer enn en deig.

Ha en fin dag alle sammen!

Klem fra meg!

tirsdag 26. januar 2010

En tid for morgenstundHverdagen min start kl 05.30 med toner fra Morgenstemning av Grieg, som etter min mening må det være den beste lyden å våkne til. Jeg er heldigvis en morgenfugl, så jeg spretter stort sett ut av sengen med en gang. I motsetning til mannen i huset, som har både mobiltelefon og klokkeradio på slumring i opp til en halv time. Grunnen til at jeg står opp så tidlig er at da får jeg badet for meg selv. Jeg har alltid trodd at jeg ikke var morgengretten, men det var så lenge jeg var alene og ingen snakket til meg. Når vi stod opp samtidig, fant jeg fort ut at jeg tydeligvis ikke smilende og blid hver morgen jeg heller...Prinsessen i huset er også en morgenfugl, så hun våkner stort sett rundt kl 06, livredd for å gå glipp av noe på barne-tv. Det er godt at hun har arvet disse genene etter moren, selv om det hadde vært kjekt om hun kunne ha sovet litt lengre i helgene. Mannen i huset spiser frokost alene, mens jeg prøver å finne ut hvilke klær jeg skal ha på meg. Så han er ofte ute av dørene før jeg er ferdig påkledd. Siden prinsessen og jeg er tidlig oppe, har vi heldigvis tid til å spise frokost sammen. Og det setter jeg stor pris på, at vi har ca 20 minutter hver dag til å spise en skive, lese avisen og snakke sammen. Spesielt koselig er det når det mørkt ute og vi når vi tenner stearinlys inne. Det er godt med en rolig start på dagen og jeg håper at dette kan gi henne noen gode vaner. Frokost er jo dagens vikigiste måltid og det er viktig at kroppen får litt bensin.

Hvordan starter din dag? Har du tid til frokost eller blir det en skive i hånden?


Ha en fortsatt fin dag!

mandag 25. januar 2010

En tid for hedersplass


Nå har jeg endelig fått bildet av bestefar opp på veggen,
sammen med fatet som han fikk til dåpen, sommeren 1922.

I helgen fant oppdaget jeg at Ikea også hadde hvite dype rammer, så jeg var på nippen til å kjøpe en i hvit også. Men kom på at rammen på bildet av bestefar også var svart, så de står disse to bedre til hverandre. Men jeg liker veldig godt disse rammene, så det blir nok til å det kommer en eller to av den hvite i huset også. Sikkert veldig fint å ramme inn for eksempel en babylue eller lignende i en slik ramme.


En fin mandag til alle dere herlige damer!!

søndag 24. januar 2010

En tid for hjemmelaget


For tiden er jeg i en "strikkeperiode", selv om det er av det letteste laget. Men jeg holder på å lage meg noen hjemmelagde kjøkkenkluter, etter at jeg har hørt at andre venninner har gjort lignende. I følge de kan ikke kjøpekluter sammenlignes etterpå. Så jeg gikk til innkjøp av bomullsgarn i ulike farger og satte i gang. Mønsteret finner jeg på mens jeg strikker, men som sagt er det ikke av det avanserte slaget. Jeg gleder meg i hvert fall til å ta de i bruk, slik at jeg selv kan gjøre meg opp en mening om det er hjemmelaget klut som er vinneren.

I dag har vi vært på en søndagstur i Hordnesskogen, og det var godt å komme i gang med turgåingen igjen. Siden det var mor som tok initativet til turen, hadde vi selvfølgelig med oss en ryggsekk med noe godt i. Det er viktig å kose seg når man er på tur, selv om mannen i huset ikke helt ser det behovet. Middagen er spist og nå er snart for tid for dessert, må ha en rolig overgang etter 5 dager på hotell.


Ha en fortsatt fin søndag!

lørdag 23. januar 2010

En tid for hjemmekos


Borte bra, men hjemme best!

Nå er endelig hele familien samlet igjen og vi koser oss hjemme på en lørdags kveld.

Fikk faktisk en overraskende opplagt mann hjem fra Køben i dag, han har støvsuget, vasket bad, vasket gulv og skiftet på sengene. Jeg begynner nesten å mistenke at han har dårlig samvittighet for noe. Prinsessen og jeg har blant annet vært på Fretex og Ikea i dag, men jeg har heldigvis klart å begrense meg denne gangen. Har fått kjøpt litt stoff, slik at jeg kan lage puter når premien fra Hilde kommer i posten. Og selvfølgelig måtte jeg kjøpe med meg litt lys, ingen forlater Ikea uten en dose duftelys eller lignende.

I morgen blir det søndagstur på alle tre, påtide å ta opp igjen den tradisjonen. Vi må bare komme til enighet om hvor turen skal gå.

Ha en fin lørdagskveld!

torsdag 21. januar 2010

En tid for påminnelse


Bare en liten påminnelse om hvor viktig det er å smile.
Det koster så lite men betyr så mye!
(Dette fine skiltet er kjøpt hos
Lobelia og det henger i gangen min, slik at det er det siste jeg ser før jeg går på jobb og det første jeg ser når jeg kommer hjem!)
Jeg skal feire avslutning av kurset med resten av gruppen i kveld. I morgen skal jeg endelig reise hjem til prinsessen og pusene mine. Borte bra, men hjemme best.
(Denne fine tavlen kjøpte jeg hos Frist Floor på opphørssalget)

Fortsatt god kveld!

En tid for glede!

Jeg har nettopp funnet ut jeg har vunnet en konkurranse på bloggen til Hilde. Dette var en stor og gledelig overraskelse. Gleder meg til strykemerket kommer i posten, slik at jeg får tatt det i bruk. Planen er å lage en pute, så nå må jeg bare lære meg hvordan det gjøres.

Tusen takk, Hilde, det gjorde seg med en god nyhet i dag. Og jeg kommer til å fortsette med å melde meg på alle konkurransene dine. Premiene er jo så fine og du gleder nok mange i hverdagen med disse.

Ha en fortsatt fin dag, jeg kommer plutselig tilbake!

onsdag 20. januar 2010

En tid for utfordring


Denne dagen har vært en utfordring på mange måter.

Kurset jeg er på heter "Trygg som leder", så det går veldig på personlige egenskaper. Dagen består mest av gruppearbeid, hvor vi bli utfordret på mange måter. Det kan være fra å fortelle om egne gode og dårlige sider, fortelle om førsteinntrykket av de andre på gruppen og oppgaver som går på hvilke verdier man setter høyest.

I dag har vi snakket masse om følelser og om hvordan disse kan eller blir uttrykket. På slutten av dagen skulle vi røpe to "hemligheter" om oss selv, som gruppen ikke kjente til og som man ikke snakket så mye om i hverdagen ellers. Det er både på godt og vondt "å kle seg naken" for fremmede, men også utrolig lærerikt. Jeg har i løpet av denne uken lært mye om meg selv og ikke minst om de andre på gruppen. Det blir mye latter, men også mye alvor.

Men den største utfordringen kom i dag tidlig, da jeg fikk et trist budskap. En av mine ansatte døde i dag, og det er vel det verste en leder kan oppleve. I hvert fall når man ikke kan være tilstede for de andre ansatte. Jeg har tilbydt meg å avbryte kurset, men fikk beskjed om at det ikke var nødvendig. De har blitt tatt godt vare på, og de vil få oppfølging i løpet av de neste dagene. Tankene mine går til familien og vennene til den avdøde og jeg vil gjerne avslutte med å lyse fred over hans minne.

Ha en fredfull kveld og ta vare på hverandre
.

tirsdag 19. januar 2010

En tid for hjemlengsel


Som dere ser, så er det nok kaldere her enn hva det er hjemme i Bergen. Men vinterlandskapet her er bare helt nydelig! Har ennå ikke fått sett meg rundt i nærmiljøet, da middagen ble flyttet fra kl 20 til 18.30 på grunn av håndballkampen.


Hotellet er utrolig fint og hjemmekoselig. Masse fine møbler og pyntegjenstander her, skulle gjerne hatt en stor bil stående utenfor. For det er mye her jeg kunne ha tenkt meg å ta med meg hjem. Målet er å få tatt litt bilder i løpet av oppholdet, men det er vanskelig siden det er mange konferanser her. Så de fleste rom er i bruk meste part av tiden, i hvert fall når det er dagslys til å ta bilder i.Men jeg må innrømme at jeg savner de hjemme og jeg gleder meg til å komme hjem på fredag. Mannen i huset skal til Køben fra torsdag til lørdag, så da får jeg en dag hjemme med prinsessen alene. Alltid godt med litt mor/dattertid.

Nå er det som sagt snart middag, så da må jeg freshe meg opp litt.

Ha en fin kveld så lenge

mandag 18. januar 2010

En tid for reiserapport


Ja, nå er jeg på plass på Sanner Hotell, ikke langt fra Hønefoss.Det har vært en lang dag, som startet med et forsinket fly fra Bergen.Heldigvis har jeg med datamaskinen, slik at jeg kan holde meg oppdatert i bloggeverden (og Facebook som bildet avslører).Dette skal være hjemmet mitt den neste uken. Det er heldigvis TV på rommet, hvor jeg kan velge mellom enten Nrk 1 eller TV2. Jeg er glad jeg har tatt med meg både håndarbeid og en god bok, i tillegg til datamaskinen selvsagt.


Dagen her startet med en deilig lunsj, som måtte gå raskt unna på grunn av forsinket fly.

Vi er 15 personer på kurset, som er delt opp i 2 grupper. Det er heldigvis lite forelesning, det meste er bassert på gruppearbeid. I dag av vi kun drevet med presentasjon av oss selv og satt noen kjøreregler for gruppen.


Til middag fikk vi 4 retter, så nå er jeg er stappmett. Håper ikke det blir slike middager hver dag, for da må noen sy strikk i alle buksene sine. Jeg har heldigvis pakket med meg litt uteklær, slik at jeg kan få gått meg en tur før middagen i morgen.

Men nå skal jeg komme meg i seng, for det blir lange dager. Planen er å holde på fra kl 08.30 til kl 18 hver dag. Håper at jeg får noen timer søvn, for jeg sliter alltid med å finne roen på nye steder. Pluss at det er uvant å sove alene, uten mann, barn og katter.


Ha en fin kveld!

søndag 17. januar 2010

En tid for pakking
Et hjem for oss, et hjem for deg...


Fra i morgen av skal Sanner Hotell på Hønefoss være mitt hjem i en uke.

Jeg skal på lederkurs og må da være borte fra familien i en uke, noe jeg ikke ser frem til i det hele tatt. Jeg kommer til å savne de mye, samtidig som det er vanskelig å måtte gi fra seg ansvaret for hus og hjem. Nå er det han som må stelle hjemme og passe på at hun får med seg det hun skal både til skolen og spilletimer. I tillegg skal han selv på reise fra torsdag til lørdag, så da er det det mine foreldre som må steppe inn. (Thank Good for AFP!!!)


Så i dag blir det stryking, pakking og ompakking for min del, vanskelig å vite hva man skal pakke med seg når man skal være borte i en uke. Skulle jo gjerne hatt plass til litt uteklær også, slik at jeg kan få sett meg litt rundt i Hønefoss City. Noen som vet om det er noen spennende butikker der? Noen spennende interiørbutikker som ikke finnes i Bergen?


Ha en fin søndag alle sammen!

lørdag 16. januar 2010

En tid for helg


Dette bildet ble tatt fra trappen vår i dag morges.
Det er ingen ting som er så vakkert som når solen enten er på vei opp eller ned.Da jeg gikk inn for å lese på bloggen til
Fru Fly i dag, oppdaget jeg til min store overraskelse at jeg at hun har gitt meg denne adwarden. Jeg blir kjempeglad og jeg setter stor pris på det.
Sist jeg mottok denne adwarden, hoppet jeg over de 7 punktene om meg selv. Så jeg føler at jeg kanskje bør komme med de denne gangen, selv om det er veldig vanskelig å finne 7 punkter.
Men her kommer de:
1. Jeg skriver med venstre hånd, men gjør stortsett alt annet med høyre.
2. Jeg er glad i tattoveringer og har foreløpig 2 selv.
3. Jeg er en Brann supporter , så jeg liker å gå kamper på Stadion.
4. Favorittmat må være tapas.
5. Jobber som leder for en kundeserviceavdeling i en transportbedrift.
6. Elsker alle dyr, så jeg får vondt i magen av å se en påkjørt fugl eller pinnsvin.
7. Måtte gå om igjen 3. klasse på gymnaset på grunn av russetiden, men møtte da han jeg er gift med. Så det kom noe godt ut av det...
Jeg vil gjerne gi denne adwarden videre til Ingrid og Rachel.
Ha en fin lørdag!

onsdag 13. januar 2010

En tid for hjerter

Jeg fikk en utfordring fra Rachel i dag.


Den går ut på å finne ut hvor mange hjerter man har i hjemmet. Jeg har ikke så mange, men jeg har tatt bilder av de jeg fant. (Skulle heller fått denne utfordringen når julepyntet var fremme)
Jeg vil sende denne utfordringen videre til Pia og håper at hun vise oss noen av sine hjerter.


Ha en fin kveld!

En tid for tulipanerJeg leste akkurat på nettet at på fredag den 15. januar er det tulipanens dag.


For meg er tulipanen et tegn på at våren nærmer seg og man skal lete lenge etter en finere blomst. Tror jeg skal stoppe på veien hjem og kjøpe med meg en bukett.


Slik får du tulipanene til å vare:


* Kjøp tulipaner med god utviklet knopp og pass på at knoppene har farge.

* Ta av papiret rundt tulipanene, men la plasten være på de første timene.

* Snitt tulipanene rett over, helst under rennende vann.

* La tulipanene stå kjølig i en ren vase med lunkent vann de første timene.

* Ta så av plasten rundt tulipanene og sett dem i kaldt vann.

* Bruk gjerne holdbarhetsmiddel for løk blomster.

* Sett blomstene kjølig om natten, da vil de vare lengre
Kanskje du skal kjøpe tulipaner til noen du er glad i på fredag?

Det skal jeg i hvert fall jeg...


Ha en fortsatt fin dag!


En tid for omtanke

Foto: Jan M Lillebø

Jeg har vært en god samfunnsborger i to dager nå, for jeg har tatt bussen til jobben.

Jeg regner med at alle har fått med seg av vi sliter med dårlig luftkvalitet i Bergen og at eksosen ligger som et lokk over byen. På mandag sa en på jobben at alle som har muligheten, burde ta bussen og la bilen stå hjemme. Jeg må innrømme at dette ikke fristet så mye, "det er alt for kaldt til å ta bussen" sa jeg. Men plutselig slo tanken meg, tenk hvis det var mitt barn som hadde astma, tenk hvis det var mine foreldre som slet med KOLS. Så jeg tok utfordringen og lot bilen stå hjemme.

Og det går jo faktisk helt greit, selvfølgelig er det kaldt og glatt ute. Men fordelen er jo at jeg faktisk er våken når jeg kommer på jobb, og jeg vet at jeg har gjort en god gjerning for andre og for Moder Jord.

Så kanskje dette kan bli en vane? Kanskje jeg skal parkere bilen for "godt"? Jeg må i hvert fall innrømme at tanken er mindre skremmende og jeg vet at det har både økonomiske og miljømessige fordeler. Jeg vet at mannen i huset hadde vært glad hvis jeg lot bilen stå, da han er mer miljøengasjert enn meg. Så kanskje jeg skal legge inn noen aksjer der, som jeg sikkert kan dra nytte av på andre områder...

Ha en fin "lillelørdag" alle sammen!


mandag 11. januar 2010

En tid for puten


Det er ikke bare jeg som er fornøyd med puten fra Greengate.

Til og med mannen i huset måtte innrømme at puten var både fin og god.

Og som dere ser så har også katten lagt sin elsk på godputen.

Fortsatt go' mandag

En tid for teater

Foto: Fredrik Arff

Da har jeg bestilt teaterbilletter til prinsessen og meg.

Vi skal se Jungelboken den 20.03.10 på Den Nationale Scene.
Forestillingen har fått kjempebra kritikk i Bergens Tidende, så dette gleder vi oss til begge to. For å gjøre "jentedagen" perfekt, må vi selvfølgelig legge inn litt shopping og kafebesøk før vi går i teateret.

Jeg har i tillegg bestilt meg et årskort på teateret, så dette skal bli et bra kulturår for min del.

Ha en fin mandag alle!

søndag 10. januar 2010

En tid for teppeland


Mens vi først er i teppeland, kan jeg vise et bilde av sengeteppet som jeg tidligere har laget til prinsessen. Dette er betraktelig større enn babyteppet, så her gikk det både vinter og vår før jeg ble ferdig. Det gikk så lang tid at de til og med skiftet fargekoder i løpet av denne perioden.

Av og til går jeg lei når jeg holder på med sånne store prosjekter, så da er det godt men en pause på noen måneder av og til. Men jeg kom i mål til slutt og jeg er fornøyd med resultatet. Prinsessen fikk velge fargene selv, noe som gjør at hun sikkert er ekstra glad i dette teppet.

Ha en fin søndag og nyt de siste timene av helgen!

lørdag 9. januar 2010

En tid for venting


Da er jeg endelig ferdig med babyteppet


så nå venter vi bare på at den lille jenten til venninnen skal komme til verden.


Her ser dere teppet i sin helhet, 100 lapper heklet av Babyull i fire forskjellige farger.

Håper at hun vil sette pris på det, for det ligger noen timer bak dette kan jeg love dere.

Ha en fin lørdagskveld alle sammen!

Klem fra meg

En tid for stolthet


I går fikk jeg denne fine adwarden fra min gode bloggevenninne, Barbro.
Og siden det er min første, så er det klart at jeg er kjempestolt.

Tusen takk, Barbro, jeg setter stor pris på den og dine fine ord.

Ha en fin lørdag alle sammen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...